Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, acceptati modul in care utilizam cookie-urile. Mai multe detalii      ×
SIDEBAR

INTREBARI FRECVENTE


Cum aleg cea mai potrivita crema de bronzare pentru mine?

Ca orice alte produse cosmetice, lotiunile de bronzare trebuie, de asemenea, sa fie atent selectate. Alegerea unei lotiuni adecvate nu este la fel de usoara cum pare - nu numai mirosul sau consistenta conteaza.

Cei mai importanti factori care determina alegerea cosmeticelor noastre ideale sunt tipul de piele si intensitatea bronzului. Definirea fototerapiei noastre ar trebui sa fie primul lucru pe care îl facem cand intentionam sa ne bronzam într-un solar. Fiecare fototip reactioneaza diferit la radiatii si de aceea ar trebui sa aiba o doza de radiatii individual selectata pentru a evita arderea pielii.

O alta problema la fel de importanta este intensitatea bronzului nostru. Incepatorii ar trebui sa utilizeze acceleratoare de bronzare, care vor stimula melanogeneza (producerea si întunecarea pigmentului din piele). Un bronz mai intunecat poate fi imbunatatit prin folosirea cosmeticelor cu efect intens.

Ar trebui sa luam în considerare si asteptarile noastre - daca dorim un bronz auriu si frumos dupa o sesiune? Sau avem timp si putem astepta acest efect?

Daca doriti un efect imediat, puteti folosi cremele de bronzare - ceea ce garanteaza efectul dupa prima sesiune de bronzare.

In timp ce alegeti lotiunea de bronzare, urmati sfatul personalului salonului.

 

Care sunt contrindicatiile bronzarii?

Desi bronzarea rezonabila este sanatoasa, exista cazuri in care, in general, nu ar trebui sa folositi solarul. Iata o lista de contraindicatii pentru bronzare in solare:

  • Piele foarte echitabila (fototype);
  • Sensibilitatea pielii la raze ultraviolete;
  • Vitiligo;
  • Acnee extinsa
  • Herpes;
  • Numeroase capilare dilatate si rupte;
  • Alunite, decolorari ale pielii si semne de colorare;
  • Cicatrici;
  • Sub 18 ani;
  • Sarcina si alaptare;
  • Menstruatie;
  • Febra;
  • Inflamatii;
  • Boli cronice grave;
  • hipertensiune, afectiuni ale inimii si ale sistemului circulator;
  • Epilepsie;
  • Tratamente active utilizand retinol, acizi de fructe, glicol si agenti de albire;
  • Detoxifiere si tratamente de depilare;
  • Utilizarea zilnica a produselor cosmetice care contin retinol sau acizi hidroxi (AHA, BHA);
  • Consumul zilnic de medicamente apartinand grupului care pot prezenta fotosensibilizare (daca luati medicamente, cititi cu atentie prospectul sau consultati medicul sau farmacistul).
  • Este de remarcat faptul ca bautul unor ceaiuri din plante poate provoca o reactie alergica dupa bronzare (de exemplu, ceai cu sunatoare).

 

La ce varsta pot folosi solarul?

In comparatie cu pielea adultului, pielea copiilor contine mai multe celule susceptibile la raze UV. Tinerii ar trebui sa fie extrem de precauti in bronzare sau in cazul folosirii solarelor.

Mai ales pentru cei sub 15 ani, daca ati decis deja sa utilizati solarele, ar trebui sa le folositi foarte atent si moderat, evitând foarte des contactul cu razele UV.

 

De ce ar trebui sa folosesc lotiuni dupa bronzare?

Lotiunile dupa bronzare regenereaza pielea si cresc durabilitatea bronzului. In timpul bronzarii, pielea este expusa la doze puternice de raze UV, care pot provoca uscarea si perturbarea echilibrului natural al pielii. Lotiunile dupa bronzare ajuta la restabiliea acestui echilibru, respectiv hidratarea pielii si astfel o fac sa arate mult mai bine.

Lotiunile dupa bronzare contin diferite ingrediente suplimentare pentru a evidentia bronzul si pentru a-l prelungi. De asemenea, ele lasa pielea mai elastica, neteda si radianta.

Este de remarcat faptul ca lotiunile dupa bronz, contin adesea foarte multe substante nutritive, hidratante, de intarire si regenerare decat lotiunile obisnuite, astfel incare acestea pot fi folosite si pentru ingrijirea zilnica a pielii.

 

Cremele de accelerare ale bronzului - cum functioneaza?

Lotiunile de accelerare actioneaza in primul rand prin stimularea procesului de melanogeneza - formarea de noi celule de pigmentare in piele. Efectele utilizarii acceleratoarelor pot fi vazute dupa cateva sesiuni de bronzare.

Intensificatorii ar trebui sa fie folositi intotdeauna de persoanele care au probleme cu bronzarea in mod natural sau care doresc sa obtina rezultate mai bune in mai putin timp. Acest tip de cosmetice pot sparge bariera genetica dintre bronz si tipul de piele si pot ajuta la obtinerea unui bronz mai profund si de lunga durata.

Intr-adevar, intensificatoarele sunt imbogatite cu ingrediente care accelereaza procesul de bronzare. Merita remarcat faptul ca folosirea intensificatorului in timpul primei sesiuni de bronzare nu va da rezultate viibile, insa este o investitie in rezultatele viitoare care vor fi vizibile dupa mai multe sesiuni de bronzare consecutive.

 

De ce folositi silicon in cosmeticele de bronzare?

Siliconii sunt un grup de polimeri pe baza de siliciu organic. Acestia sunt deseori folositi in cosmeticele pentru par si ingrijirea pielii. Siliconii formeaza un strat protector pe piele, fapt ce previne pierderea excesiva a apei din piele si protejeaza impotriva efectului nociv al factorilor externi.

Mai mult, siliconii adaugati in cosmetice influenteaza favorabil consistenta lotiunii si distributia ei pe piele.

Este, de asemenea, de remarcat faptul ca siliconii nu sunt factori ce pot provoca reactii alergice, astfel incat acestia sa poata fi utilizati in siguranta de persoanele cu piele sensibila sau sensibilie la iritatii.

 

Autobronzantii - cum functioneaza?

Autobronzantii sunt produse cosmetice care ofera o schimbare imediata a culorii pielii. Formula lor este adesea bazata pe ingrediente naturale ce au capacitatea de a decolora pielea. Aceste produse sunt deosebit de potrivite pentru primii utilizatori ai solarului care se asteapta la rezultate rapide. Cu numarul de vizite scade nevoia de a folosi un autobronzant, deoarece exista un bronz real si mult mai durabil.

Autobronzantii pot fi de asemenea folositi de oamenii care se broneaza la solar, dar nu sunt satisfacuti de rezultatele pe care le au si nu le place culoarea rezultata. Atat culoarea pigmentului, cat si cantitatea sa sunt trasaturi genetice pe care nu le putem schimba.

Rezumatul - autobronzantii sunt conceputi in principal pentru cei care nu pot astepta sa vada efectul bronzarii sau pentru cei care in ciuda bronzarii nu ajung la rezultatele asteptate.

 

De ce ar trebui sa folosesc creme de bronzare cand merg la solar?

Multi oameni cred ca atunci cand se bronzeaza la solar pielea lor nu are nevoie de protectie. Nimic mai gresit! Intr-adevar conditiile din solar sunt stabile si controlate, dar tot trebuie sa ne ocupam de razle UV care afecteaza sanatatea pielii noastre. Daca aveti nevoie de servicii profesionale si complete, trebuie sa stiti ca produsele cosmetice fac parte integranta din ele.

Folosirea cremelor de bronzare reprezinta o parte esentiala a bronzarii eficiente si sanatoase. Cosmeticele corect selectate nu numai ca asigura un efect mai rapid si natural, dar ne si protejeaza pielea de conditiile extreme care predominca in solar.

Scopul principal al produsului este hidratarea si protejarea adecvata a pielii. Este necesara o scurta perioada de expunere si o doza crescuta de radiatii UV.

Utilizarea cosmeticelor profesionale de bronzare va ofera posibilitatea de a scurta timpul de expunere chiar si cu 30%. Cosmeticele profesionale contin ingrediente active care asigura o productie mai mare de pigmenti in pielea noastra si astfel maximizeaza procesul de bronzare.

Cosmeticele protejeaza pielea de iritare, roseata si permit mentinerea hidratarii si elasticitatii adecvate a pielii.

In solar trebuie sa folositi doar produse cosmetice profesionale dedicate. Nu pot fi folosite cosmetice cu filtre UV pentru ca doriti sa accelerati procesul de bronzare. In solar trebuie sa folositi doar produse cosmetice profesionale dedicate. Nu pot fi cosmetice cu filtre UV pentru ca doriti sa accelerati procesul de bronzare.

 

De ce nu pot folosi creme cu SPF cand ma bronzez in solar?

Bronzarea in solar, spre deosebire de plaja, se afla intr-un mediu complex controlat. Folosirea cosmeticelor "clasice" pentru plaja, cu filtre UV, va reduce gradul de rumenire a pielii, ceea ce este efectul cel mai de dorit in cazul bronzarii la solar. De obicei devine o cauza de prelungire a expunerii la razele UV, astfel incat utilizarea cosmeticelor cu filtre UV nu are nicio justificare logica.

Cu toate acestea, cremele cu filtre UV pot fi aplicate la leziunile pielii, cicatrici si tatuaje.

 

Chiar trebuie sa folosesc ochelarii?

In timpul bronzarii in solar trebuie sa purtati intotdeauna ochelari de protectie. Ochiul uman este un organ foarte sensibil la lumina si nu este suficient protejat de natura impotriva radiatiilor UV.

Cand va uitati la soare fara ochelari, va confruntati cu socuri oculare. Socul de solar nu este simtit intr-o asemenea masura. Dar nu puteti uita ca UVA si UVB poarta sarcini foarte mari de energie si ca o bariera - stratul exterior al globului ocular nu este o protectie suficienta pentru ochi.

Ochelarii de protectie adecvati pentru bronzare in solar sunt echipati cu o sticla care filtreaza radiatiile si va protejeaza ochii.

 

Cat timp va dura bronzul?

Bronzul tine in general intre 2 si 4 saptamani de la ultima sesiune de bronzare. Datorita reinnoirii naturale a pielii, ea se reinnoieste cam la 28 de zile.

Suficient pentru a sustine bronzul sunt de obicei 1 sau 2 sesiuni de bronzare pe saptamana. Pentru a imbunatati efectul de bronzare este recomandat sa va bronzati la fiecare 24-48 de ore, in functie de efectul pe care doriti sa-l atingeti.

Daca aveti o problema, cat de des si cat timp puteti utiliza solarul consultati personalul salonului.

 

Este posibil ca lotiunile de bronzare sa sensibilizeze pielea?

Ca si in cazul tuturor produselor cosmetice de pe piata si cosmeticele destinate bronzarii in solar pot contine ingrediente care pentru unele persoane vor declansa o reactie alergica. Aceasta se aplica in principal ingredientelor naturale precum extractele anumitor fructe sau uleiuri.

In lotiunile noastre folosim ingrediente de inalta calitate din culturi controlate. In gama noastra avem si lotiuni special concepute pentru pielea sensibila care necesita un tratament special. In aceste produse cosmetice am minimizat posibilitatea unei reactii alergice, dar nu putem fi niciodata siguri ca nu se va produce o reactie.

Daca sunteti ingrijorat cu privire la reactiile alergice faceti un test de alergie prin aplicarea produsului pe o mica suprafata de pielea si asteptarea pentru 24 ore. Daca reactie nu apare, puteti folosi produsul in siguranta.

 

Este posibil ca tatuajul sa se estompeze daca merg la solar?

Tatuajele se etompeaza odata cu trecerea timpului - este un proces natural si nu trebuie legat de expunerea la soare. Cu toate acestea, unele culori de cerneala pot cauza o reactie alergica sub influenta razelor UV.

Pentru a evita acest lucru trebuie sa acoperiti tatuajul cu crema SPF sau sa il protejati in timpul bronzarii. Daca tatuajul nu este complet vindecat nu intrati in solar! Majoritatea artistilor in tatuaje recomanda ca persoana tatuata sa nu se bronzeze timp de 3 luni de la tatuare.

Brand-urile Noastre:


backtotop